Hozzávalók: |
Elkészítés: |
8 szelet karaj, 2 evőkanál mustár, 4-5 evőkanál zsír, 80 dkg savanyúkáposzta, 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 3 tojás, só, bors, kömény, a tálaláshoz 2 dl tejföl, pirospaprika |
A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan megkenjük, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Lecsöpögtetve, nem túl közel egymáshoz nagyobb kizsírozott tepsibe fektetjük. A visszamaradó zsíron a kissé összevágott savanyúkáposztát 5-6 percig pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, majd a tejföllel és a tojásokkal a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A masszával vastagon beborítjuk a hússzeleteket, a tepsit alufóliával befedjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és további 30-35 percig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap. Tejföllel meglocsolva, pirospaprikával megszórva tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
Ezt a receptet nem ismertem! Elkészítettem, annyi módosítással, hogy a burgonyához edtam bőven fokhagymát, s az én izlésemnek jobban megfelelő sertés tarjára cseréltem a karajt, valamint bécönnel béleltem a tepsit. Az eredmény: egy nagyon finom, bár nem diétás lakoma! Köszönöm a receptet!
Laci papa: köszi az ötletet!