recept: Káposztabundás hús, Kifőzde
Káposztabundás hús
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet karaj,
2 evőkanál mustár,
4-5 evőkanál zsír,
80 dkg savanyúkáposzta,
1 kg burgonya,
3 dl tejföl,
3 tojás,
só, bors, kömény,
a tálaláshoz 2 dl tejföl, pirospaprika



A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan megkenjük, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
Lecsöpögtetve, nem túl közel egymáshoz nagyobb kizsírozott tepsibe fektetjük.
A visszamaradó zsíron a kissé összevágott savanyúkáposztát 5-6 percig pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, majd a tejföllel és a tojásokkal a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
A masszával vastagon beborítjuk a hússzeleteket, a tepsit alufóliával befedjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütjük.
Ekkor a fóliát levesszük és további 30-35 percig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.
Tejföllel meglocsolva, pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.02.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:33:19 - 1.69)
Hozzászólások:

Laci papa (2011-06-27 19:58:00):
Ezt a receptet nem ismertem! Elkészítettem, annyi módosítással, hogy a burgonyához edtam bőven fokhagymát, s az én izlésemnek jobban megfelelő sertés tarjára cseréltem a karajt, valamint bécönnel béleltem a tepsit. Az eredmény: egy nagyon finom, bár nem diétás lakoma! Köszönöm a receptet!

Sancho (2011-06-30 12:40:00):
Laci papa: köszi az ötletet!

Megjegyzés a recepthez